www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize

Hematologie

Hematologia este ramura medicinei care se ocupă cu studiul, diagnosticul și tratamentul afecțiunilor sângelui și ale organelor hematopoietice - măduva roșie osoasă, splina, ficatul și ganglionii limfatici. 

Bolile hematologice pot fi grupate în afecțiuni benigne sau maligne. Afecțiunile hematologice benigne cum sunt anemia, hemofilia sau trombopenia autoimună, necesită o monitorizare atentă, de durată și impun un tratament pe termen îndelungat.

Afecțiunile hematologice maligne au de regulă un debut brusc, o evoluție rapidă și, nediagnosticate la timp, pot fi fatale. Hematologia oncologică este o ramură a hematologiei care studiază bolile maligne - leucemiile acute, limfoamele, sindroamele mielodisplazice sau mieloproliferative.

Având în vedere incidența crescută a afecțiunilor hematologice la toate categoriile de vârstă, această specialitate medicală a devenit un domeniu de mare interes, lucru dovedit prin progresele deosebite realizate în ultimii ani în conturarea diagnosticului și tratamentelor medicale.

Cea mai mare incidență în cadrul bolilor hematologice o au anemiile. În cadrul simpozionului Medcenter organizat pe această temă, au fost prezentate sistematizat tipurile de anemii, făcându-se și ilustrarea cu exemple diferite de lame citite la microscop ale frotiurior de sânge de la bolnavi ce prezentau anemiile respective.

Totodată, problemele de coagulare și impactul pe care îl au în apariția unor boli grave, cum ar fi infarctul miocardic sau accidentele vasculare, ni s-a părut a constitui un subiect deosebit de important și de actualitate. Prin urmare, am organizat un al doilea simpozion dedicat acestui subiect, participanții beneficiind de experiența unor echipe prestigioase de speakeri.
 
Puteţi consulta lista simpozioanelor ce au avut loc sub egida Medcenter.
Evenimentele sunt afişate în ordine cronologică.

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului