www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize
293Lei

Preț întreg: 506 Lei

Panel TORCH Simplu

Oferta este valabilă până la data de 31 mai 2024 Expresia TORCH reprezintă un acronim, o prescurtare folosită pentru depistarea unui grup de boli infecțioase ce pot afecta femeile gravide. Aceste boli infecțioase pot cauza infecții prenatale ale embrionului sau perinatale ale nou-născuților, cu risc de avort, de dezvoltare a unor malformații fetale sau chiar de moarte a fătului.

Testul TORCH, cunoscut și sub denumirea de panel TORCH, reprezintă un test screening, cu ajutorul căruia este depistată prezența anticorpilor IgG și IgM, care acționează împotriva agenților patogeni implicați în aceste infecții. La acest screening, în funcție de recomandarea medicului, se pot adăuga și alte teste specifice. Cel mai des recomandat test suplimentar, care însoțește acest panel este analiza Listeria monocytogenes. 

Pentru că înțelegem cât de importantă este această monitorizare pentru tine, până la data de 30 octombrie, îți oferim o reducere de 42% la efectuarea panelului TORCH. Astfel, poți efectua Panel TORCH Simplu, care include analizele detaliate mai jos, la prețul de 293 lei, redus de la 506 lei!
  1. Toxoplasmă - Anticorpi IgG
  2. Toxoplasmă - Anticorpi IgM
  3. Rubeolă - Anticorpi IgG 
  4. Rubeolă - Anticorpi IgM
  5. Citomegalovirus - Anticorpi IgG
  6. Citomegalovirus - Anticorpi IgM
  7. Virus Herpetic 2 - Anticorpi IgG
  8. Virus Herpetic 1/2 - Anticorpi IgM

De ce este important acest test?


Bolile infecțioase ce pot fi depistate cu ajutorul testului TORCH sunt:

  • Toxoplasmoza (T): o infecție relativ comună, cauzată de parazitul Toxoplasma gondii, ce poate apărea dacă viitoarea mămică a intrat în contact în vreun mod cu fecale de pisică ori în cazurile de consum de lapte nepasteurizat sau de carne infestată. Toxoplasmoza se transmite prin placentă de la mamă la făt și poate cauza complicații severe viitorului bebeluș, cum ar fi: orbire, surdidate sau dizabilități intelectuale.
  • Alte infecții (O): sifilis, hepatita B, virus varicelo-zosterian, parvovirus B19, virus Epstein-Barr, enterovirus. Cea mai de temut este sifilisul, o boală infecțioasă cu transmitere sexuală, care se poate transmite de la mamă la făt.
  • Rubeolă (R): o infecție virală, care se transmite cu ușurință, iar în timpul sarcinii, aceasta poate cauza apariția a numeroase probleme de sănătate pentru nou-născut: afecțiuni oftalmologice sau complicații ale sistemului auditiv, cardiorespirator sau malformații la nivelul sistemului nervos central.
  • Citomegaloviroza (C): o infecție cauzată de virusul herpetic Citomegalovirus, fiind una dintre cele mai comune infecții congenitale la bebeluși. Viitoarea mămică poate contacta virusul în urma unor relații sexuale neprotejate cu un purtător sau prin contact direct cu sângele ori alte fluide corporale ale unei persoane infectate. Acest virus poate provoca nou-născuților probleme de auz, de văz, iar pe termen lung chiar deficiențe mintale.
  • Infecția cu virusul herpes simplex (H): în timpul nașterii, în aproximativ 80% dintre cazuri, bebelușii contactează acest virus de la mama infectată, iar în funcție de gradul de răspândire al infecției în corpul nou-născutului, pot fi afectate glandele suprarenale, ficatul, dar și alte organe. Fără tratament antiviral corespunzător imediat, rata de mortalitate este foarte ridicată, iar dintre copiii care reușesc să supraviețuiască infecției, peste jumătate rămân cu afecțiuni pe termen lung ale sistemului nervos central.
Promoție valabilă în întreaga rețea națională Medcenter.
 

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului