www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize

Spirometria este un test simplu, care ajută la diagnosticarea și monitorizarea anumitor afecțiuni ale plămânilor, prin măsurarea volumului de aer expirator.

Pentru a efectua acest test se folosește un aparat numit spirometru, care poate fi de mai multe tipuri, la care este conectat un furtun cu capete de tub schimbabile de unică folosință sau reutilizabile, prin care pacientul este instruit să sufle tot aerul corespunzător volumului maxim expirator pulmonar.

Spirometria se recomandă în situația apariției unei tuse persistente, în cazul în care există o senzație de sufocare, dacă este vorba despre un pacient fumător sau dacă există un risc al dezvoltării unei boli de plămâni. Afecțiunile care pot fi diagnosticate și monitorizate prin spirometrie includ:

  • Astmul - O afecțiune cronică în care căile aeriene devin inflamate periodic, îngustându-se.
  • Boala pulmonară obstructivă cronică - Un grup de afecțiuni definite de strâmtorarea căilor aeriene.
  • Fibroza chistică - o afecțiune ce are la bază o condiție genetică în care tractul respirator și cel digestiv prezintă acumulări de mucus.
  • Fibroza pulmonara - țesut fibrotic la nivelul plămânilor ce modifică dinamica respiratorie prin lipsa de elasticitate a alveolelor și a întregului parenchim pulmonar.

Astfel, dacă ești deja diagnosticat cu una dintre aceste afecțiuni, este necesar să efectuezi o spirometrie pentru a evalua severitatea bolii și pentru a verifica răspunsul la tratament.

De asemenea, spirometria este un test standard pentru cei care se pregătesc de efctuarea unei intervenții chirurgicale sau pentru a evalua starea generală de sănătate a celor care suferă de alte afecțiuni, ce ar putea avea interferențe cu funcția pulmonară.

Ai asigurare de sănătate și un bilet de trimitere CNAS pentru alergologie?
 
Pentru că sănătatea ta rămâne cea mai importantă pentru noi, am conceput un preț promoțional care să vină în întâmpinarea nevoilor tale, în cazul în care te prezinți la consultație cu un bilet de trimitere CNAS/OPSNAJ. 

Te așteptăm în clinicile Medcenter Berceni și Titan cu un bilet de trimitere pentru alergologie și beneficiezi de spirometria simplă cu interpretare, la prețul de 50 lei. 

Acest pachet promoțional este valabil exclusiv în clinicile Medcenter Berceni și Titan, cu programare la doamna Dr. Neculae AdinaMedic Primar Alergologie.

Pentru detalii suplimentare, contactează-ne la numărul de telefon 031 403 20 30 (apel cu tarif normal).

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului