www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize

Tiroxină liberă (Free T4)
Markeri endocrini

Această analiză medicală poate fi decontată pe baza unui bilet de trimitere valabil, emis de un medic de familie/medic specialist, în limita plafonului disponibil oferit de CNAS sau OPSNAJ.
Recoltarea probelor pentru analizele decontate se efectuează pe bază de programare telefonică, la numărul de Call Center 031 403 20 30 (număr cu tarif normal).
58 lei
1 zi
Recoltare à jeun (pe nemâncate).
Sânge venos (nu se testează specimene intens hemolizate).
Vacutainer fără anticoagulant cu/fără gel separator, cu dop galben sau roșu.
Ser
După formarea cheagului de sânge la temperatura camerei, se va separa serul prin centrifugare în primele 4 ore de la recoltare.
După ce este separat, serul este stabil 5 zile la 2-8 °C sau 6 luni la -20 °C. Este preferabil ca analiza să se lucreze din serul proaspăt.
Refrigerat
Chemiluminiscență
 10,0 - 28,2 nmol/L
Seruri intens hemolizate.


Hormonii tiroidieni influențează numeroase mecanisme fiziologice și reacții biochimice la nivel celular, fiind principalii reglatori ai metabolismului.

Tiroxina (T4) este principalul hormon sintetizat de glanda tiroidă și are un rol important în "orchestrarea" metabolismului general. Acest hormon deține un rol important în sistemul hipotalamo-hipofizar de reglare a tiroidei.

Majoritatea tiroxinei (99%) circulă în sânge legată de proteine, doar un procent de 1% fiind reprezentat de tiroxina liberă (Free T4), care este activă fiziologic. 

Avantajul dozării Free T4 față de T4 este de a fi independentă de concentraţia proteinelor care transportă tiroxina, astfel corelându-se fidel cu statusul clinic al pacientului.

Dozarea Free T4 se realizează împreună cu dozarea TSH, atunci când se suspectează existența unor afecțiuni tiroidiene, dar și în monitorizarea terapiei de supresie tiroidiană.
 
Disclaimer

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului