www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize

Droguri în urină (Amfetamină, Barbiturice, Cocaină, Ecstasy, Fenciclidină, Marijuana, Morfină, Opiacee, Benzodiazepine)
Droguri în urină

Această analiză medicală poate fi decontată pe baza unui bilet de trimitere valabil, emis de un medic de familie/medic specialist, în limita plafonului disponibil oferit de CNAS sau OPSNAJ.
Recoltarea probelor pentru analizele decontate se efectuează pe bază de programare telefonică, la numărul de Call Center 031 403 20 30 (număr cu tarif normal).
130 lei
2 zile
Nu este necesară o pregătire specială a pacientului.
Urină spontană.
Recipient sumar urină.
50 ml. urină spontană.
Urina trebuie menținută în intervalul fiziologic de pH (între 5 și 8).
Urina este stabilă 3 zile la 2-4 °C, iar dacă nu este posibilă testarea în acest interval, probele se vor congela.
Refrigerat
Imunocromatografie
  • Femei: negativ;
  • Bărbați: negativ.
Probele care nu au fost păstrate la rece.


Amfetaminele sunt amine simpatomimetice, al căror efect biologic principal este stimularea puternică a sistemului nervos central. Acestea au proprietăți anorectice, hipertermice și cardiovasculare și se pot administra oral, intravenos sau prin fumare. 

Barbituricele sunt o clasă de medicamente derivate din acidul barbituric, sedative hipnotice care deprimă activitatea sistemului nervos central. Fenobarbitalul este un derivat barbituric cu efect prelungit, folosit ca sedativ uzual și foarte utilizat ca anticonvulsiv. Substanțele Fenobarbital și Secobarbital sunt două exemple de sedative barbiturice cu efect scurt. 

Benzodiazepinele sunt medicamente psihoactive, care au fost descoperite accidental în 1955 si puse la dispoziție sub forma comercială de Valium, în anul 1963. Benzodiazepinele sunt incluse în categoria tranchilizantelor minore.

Cocaina este un alcaloid care se obține din frunzele arbustului de coca (Eritroxylon coca). Aceasta este un stupefiant cu efect puternic stimulator al sistemului nervos central și unul dintre cele mai răspândite droguri care produc dependență.

Ecstasy este un drog psihoactiv, stimulativ și halucinogen, utilizat în principal ca drog de agrement. Efectele includ senzații modificate, energie sporită, empatie și plăcere. Efectele adverse includ problemele de memorie, paranoia, dificultatea de a dormi, vederea încețoșată și creșterea ritmului cardiac. După încetarea efectelor euforice, consumatorul se simte deprimat și obosit.

Fenilciclidina este un membru al clasei de arilciclohexilamine, iar din punct de vedere farmacologic reprezintă un anestezic disociativ, funcționând în principal ca un antagonist al receptorului NMDA (N-metil D-aspartat receptor).

Marijuana, cunoscută și sub numele de cannabis, este un medicament psihoactiv folosit în scopuri medicale sau recreaționale. Principala substanță psihoactivă este tetrahidrocanabinolul (THC), iar marijuana se administrează prin fumare, vaporizare, în hrană sau ca extract.

Morfina face parte din familia Opiacee, este izolată din mac de opiu și este utilizată pentru medicația durerii în caz de infarct miocardic, dar și în ultimile faze ale bolii canceroase. Aceasta acționează direct asupra sistemului nervos central, reducând rapid senzația de durere, atât cronică, cât și acută.

Opiaceea este un termen utilizat în farmacologie pentru a desemna un compus derivat din opium. Opioidul, un termen mai modern, este folosit pentru a desemna toate substanțele, naturale și sintetice, care se leagă de receptorii opioizi din creier. Opiaceele sunt alcaloizi a căror prezență se înregistrează natural în planta papiopomus papiver somniferum (denumită popular mac). 

Urina este proba biologică cel mai des folosită pentru testare, dar se pot utiliza și alte probe precum: sângele, părul, saliva sau produsul glandelor sudoripare.

Recomandări pentru determinarea drogurilor în urină:
  • pentru depistarea consumului;
  • post mortem.      
Disclaimer

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului