www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize

Cocaină (COC)
Droguri în urină

Această analiză medicală poate fi decontată pe baza unui bilet de trimitere valabil, emis de un medic de familie/medic specialist, în limita plafonului disponibil oferit de CNAS sau OPSNAJ.
Recoltarea probelor pentru analizele decontate se efectuează pe bază de programare telefonică, la numărul de Call Center 031 403 20 30 (număr cu tarif normal).
70 lei
2 zile
Nu este necesară o pregătire specială a pacientului.
Urină spontană.
Recipient sumar urină.
50 ml. urină spontană.
Urina trebuie menținută în intervalul fiziologic de pH (între 5 și 8).
Urina este stabilă 3 zile la 2-4 °C, iar dacă nu este posibilă testarea în acest interval, probele se vor congela.
Refrigerat
Imunocromatografie
  • Femei: negativ;
  • Bărbați: negativ.
Probele care nu au fost păstrate la rece.


Cocaina este un alcaloid care se obține din frunzele arbustului de coca (Eritroxylon coca). Aceasta este un stupefiant cu efect puternic stimulator al sistemului nervos central și unul dintre cele mai răspândite droguri care produc dependență.

Cocaina este un inhibitor al captării dopaminei, serotoninei și noradrenalinei, acest lucru soldându-se cu creșterea concentrațiilor în creier a acestor trei neurotransmițători: consumul crează o stare de euforie, de creștere a ritmului cardiac și dilatarea pupilelor.

După încetarea efectului, consumatorul ajunge rapid într-o stare de anxietate, depresie și irascibilitate, care îl conduce la repetarea administrării, astfel ajungându-se rapid la dependență.                         

Cocaina este consumată foarte des împreună cu alte droguri, cum ar fi amfetamina, marijuana și heroina. Astfel de combinații cresc cu mult pericolele la care consumatorul se expune.

Consumul de cocaină poate duce la moarte subită prin stop cardio-respirator, hemoragii cerebrale sau infarct. Copiii mamelor care consumă cocaină în timpul sarcinii se nasc ei înșiși dependenți, iar mulți dintre aceștia chiar cu diverse dizabilități și alte tipuri de probleme de sănătate.

Urina este proba biologică el mai des folosită pentru testare, dar se pot utiliza și alte probe precum: sângele, părul, saliva sau produsul glandelor sudoripare.

Recomandări pentru determinarea cocainei în urină:
  • pentru depistarea consumului;
  • post mortem.
Disclaimer

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului