Această analiză medicală poate fi decontată pe baza unui bilet de trimitere valabil, emis de un medic de familie/medic specialist, în limita plafonului disponibil oferit de CNAS sau OPSNAJ.
Recoltarea probelor pentru analizele decontate se efectuează pe bază de programare telefonică, la numărul de Call Center 031 403 20 30 (număr cu tarif normal).
70 lei
2 zile
Nu este necesară o pregătire specială a pacientului.
Urină spontană.
Recipient sumar urină.
50 ml. urină spontană.
Urina trebuie menținută în intervalul fiziologic de pH (între 5 și 8).
Urina este stabilă 3 zile la 2-4 °C, iar dacă nu este posibilă testarea în acest interval, probele se vor congela.
Refrigerat
Imunocromatografie
Femei: negativ;
Bărbați: negativ.
Probele care nu au fost păstrate la rece.
Barbituricele sunt o clasă de medicamente derivate din acidul barbituric, sedative hipnotice care deprimă activitatea sistemului nervos central.
Fenobarbitalul este un derivat barbituric cu efect prelungit, folosit ca sedativ uzual și foarte utilizat ca anticonvulsiv. Substanțele Fenobarbital și Secobarbital sunt două exemple de sedative barbiturice cu efect scurt.
Barbituricele se administrează oral sau intravenos și intramuscular, prin injectare. Barbituricele cu efect scurt sunt, în general, excretate în urină sub formă de metaboliți, în timp ce barbituricele cu efect prelungit vor apărea în principal neschimbate.
Abuzul de barbiturice poate conduce sau determina tulburări de coordonare a mișcărilor, alterări de percepție și gândire, euforie sau dezinhibiție. Supradozarea poate induce stupoare, comă și, în cazuri extreme, deces.
Asocierea alcoolului, opiaceelor și a altor deprimante ale sistemului nervos central poate cauza tulburări respiratorii letale.
Urina este proba biologică el mai des folosită pentru testare, dar se pot utiliza și alte probe precum: sângele, părul, saliva sau produsul glandelor sudoripare.
Recomandări pentru determinarea barbituricelor în urină: