www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize

Analize medicale de laborator
și clinici medicale

Call Center GRATUIT
0800 800 599
Luni - Vineri 8:00 - 20:00
PROGRAMARE ONLINE

ARN HIV 1 - rezistență la integrază
Biologie moleculară

Această analiză medicală poate fi decontată pe baza unui bilet de trimitere valabil, emis de un medic de familie/medic specialist, în limita plafonului disponibil oferit de Casa de Asigurări de Sănătate.
Recoltarea probelor pentru analizele decontate se efectuează pe bază de programare telefonică, la numărul GRATUIT de Call Center 0800 800 599.
3060 lei
26 zile
Nu este necesară o pregătire specială a pacientului.
Sânge venos - nu se testează specimene intens hemolizate.
2 vacutainere cu EDTA K3, cu dop mov.
Plasmă congelată
Se separă plasma prin centrifugare și se congelează ulterior.
4 săptămâni la -20° C.
Congelat
Real-time PCR (reacție de polimerizare în lanț, cu detecție în timp real al produsului realizat, prin măsurarea fluorescenței emise - metodă cantitativă).
Probe coagulate, hemolizate.


HIV este virusul imunodeficienței umane. Face parte din familia Retroviridae și este agentul patogen al imunodeficienței umane dobândite (SIDA).
Pătrunderea HIV în organism se face prin mai multe căi:
  • prin contact sexual, prin penetrarea mucoaselor urogenitale, rectale sau orale;
  • perinatal, de la mamă la făt;
  • parenteral, prin soluții de continuitate ale tegumentelor și mucoaselor, injecții, tatuaje, transfuzii și transplant de organe de la donatori infectați.
Diseminarea virusului de la situsul de intrare se face pe cale sanguină, fie sub formă de virioni liberi, fie asociat cu limfocitele CD4+ sau monocitele.
 
După pătrunderea virusului în organism și penetrarea celulelor acestuia (inclusiv a celulelor mononucleare din sângele periferic), ARN-ul viral este transformat în ADN complementar, prin transcripție inversă. Aceste catene de ADN sunt integrate apoi în genomul celulei gazdă, reprezentând astfel forma provirală a HIV1.

ARN-ul mesager, transcris din ADN-ul proviral, este utilizat pentru a sintetiza proteinele necesare pentru a produce noi particule virale. Aceste proteine și ARN-ul viral sunt asamblate în citoplasma gazdei și eliberate din celulă, completând ciclul de viață al virusului.

Este necesară efectuarea testului ARN HIV1 - rezistență la integrază pentru a monitoriza infecțiile cu HIV, nu pentru detectarea primară a acestora. Identificarea mutațiilor genotipice ale virusului HIV1 în zona integrază poate prezice rezistență la anumite medicamente antiretrovirale la pacienții infectați cu HIV cărora li se administrează inhibitori de transfer de integrază (dolutegravir, elvitegravir, raltegravir). Rezultatul testului poate ajuta la inițierea sau schimbarea combinațiilor de medicamente, în scopul creșterii eficienței tratamentului.
 
Disclaimer

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului