www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize

Analize medicale de laborator
și clinici medicale

Call Center GRATUIT
0800 800 599
Luni - Vineri 8:00 - 20:00
PROGRAMARE ONLINE

Anticorpi anti Mycoplasma IgA
Imunologie şi serologie

Această analiză medicală poate fi decontată pe baza unui bilet de trimitere valabil, emis de un medic de familie/medic specialist, în limita plafonului disponibil oferit de Casa de Asigurări de Sănătate.
Recoltarea probelor pentru analizele decontate se efectuează pe bază de programare telefonică, la numărul GRATUIT de Call Center 0800 800 599.
175 lei
12 zile
Recoltare à jeun (pe nemâncate) sau postprandial (după masă).
Sânge venos (nu se testează specimene intens hemolizate).
Vacutainer fără anticoagulant cu/fără gel separator, cu dop galben sau roșu.
Ser
După formarea cheagului de sânge la temperatura camerei, se va separa serul prin centrifugare.
După ce este separat, serul este stabil 7 zile la 2-8 °C sau câteva luni la -20 °C. Proba nu se congelează/decongelează.
Refrigerat
Imunoenzimatică
  • Femei: INDEX < 9,0;
  • Bărbați: INDEX < 9,0.
Serurile intens hemolizate, lipemice sau contaminate bacterian pot afecta rezultatele testului.


Mycoplasmele fac parte din flora obișnuită a mucoaselor orofaringiene, vaginale și uretrale, majoritatea tulpinilor fiind considerate comensale, iar altele având implicare incertă în producerea unor boli.

Există însă și mycoplasme a căror patogenicitate este bine stabilită: Mycoplasma pneumoniae, Ureaplasma urealyticum și Mycoplasma hominis.

Mycoplasma pneumoniae afectează tractul respirator în grade variate, de la infecții inaparente până la pneumonii interstițiale.

Rata cea mai mare de infecții cu Mycoplasma pneumoniae este înregistrată la copiii de vârstă școlară și la adulții tineri. Pneumonia este o afecțiune des întâlnită la grupa de vârstă 15-19 ani. Cea mai comună manifestare clinică a infecției cu Mycoplasma pneumoniae este traheobronșita.

Pneumonia, care apare la aproximativ o treime din persoanele infectate, debutează treptat, dupa 2-3 săptămâni de la infecție, cu simptome precum febră, cefalee, faringită și tuse neproductivă persistentă.

Mycoplasma se poate transmite la om și prin contact direct între gazde, vertical de la mamă la făt, prin infecții nozocomiale sau prin transplant.

În timpul răspunsului primar, când organismul se confruntă pentru prima dată cu antigenul Mycoplasma, se produc anticorpi din clasa IgM, care apoi sunt înlocuiți treptat de anticorpi din clasa IgG. Anticorpii de tip IgA prezintă utilitate în special în cazurile de reinfecție, deoarece în aceste situații anticorpii IgM sunt adesea negativi.
 
Disclaimer

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului