www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize

Anticorpi anti glicoproteina oligodendrocitară a mielinei (MOG)
Imunologie şi serologie

Această analiză medicală poate fi decontată pe baza unui bilet de trimitere valabil, emis de un medic de familie/medic specialist, în limita plafonului disponibil oferit de CNAS sau OPSNAJ.
Recoltarea probelor pentru analizele decontate se efectuează pe bază de programare telefonică, la numărul de Call Center 031 403 20 30 (număr cu tarif normal).
175 lei
(momentan indisponibilă)
19 zile
Recoltare à jeun (pe nemâncate).
Sânge venos (nu se testează specimene intens hemolizate).
Vacutainer fără anticoagulant cu/fără gel separator, cu dop galben sau roșu.
Ser
După formarea cheagului de sânge la temperatura camerei, se va separa serul prin centrifugare și se va lucra proba în maximum 45 de minute de la recoltare. Dacă acest lucru nu este posibil, se va păstra serul la frigider, la 2-8 °C.
După ce este separat, serul este stabil 7 zile la temperatura camerei, 14 zile la 2-8 °C sau 2 luni la -20 °C. Proba nu se congelează/decongelează.
Refrigerat
Imunofluorescență indirectă
  • Femei: < 1/10 (titru);
  • Bărbați: < 1/10 (titru).
Serurile intens hemolizate, contaminate bacterian sau expuse la temperaturi ridicate pot afecta rezultatele testului.


Glicoproteina oligodendrocitară a mielinei (MOG) reprezintă pricipalul antigen al sistemului nervos central față de care se dezvoltă autoanticorpi, atât în scleroza multiplă, cât și în procesul de demineralizare primară.

Scleroza multiplă este o boală cronică a sistemului nervos central, care este determinată de inflamația sau degradarea tecii de mielină și neurodegenerescență. Procesul de demielinizare afectează transmisia impulsului nervos și controlul musculaturii, rezultând atât apariția unor simptome senzoriale și motorii, cât și psihologice.

Boala este progresivă, pacienții confruntându-se atât cu perioade de stabilizare, cât și cu atacuri repetate, care se asociază cu un proces continuu de demielinizare și remielinizare defectuoasă. Acestea se finalizează prin instalarea unei dizabilități permanente.

Cauza apariției sclerozei multiple nu a fost descoperită până în prezent, însă cercetările științifice sugerează existența unui proces autoimun declanșat de viruși, factori de mediu și predispoziție genetică. 

Determinarea MOG se recomandă pentru diagnosticul sclerozei multiple și monitorizarea tratamentului acestei afecțiuni.

Cu toate acestea, anticorpii anti MOG nu sunt specifici doar pentru scleroza multiplă, aceștia dezvoltându-se și în neuromielita optică.
 
Disclaimer

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului