www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize

Anticorpi anti Aquaporin 4 IgG
Imunologie şi serologie

Această analiză medicală poate fi decontată pe baza unui bilet de trimitere valabil, emis de un medic de familie/medic specialist, în limita plafonului disponibil oferit de CNAS sau OPSNAJ.
Recoltarea probelor pentru analizele decontate se efectuează pe bază de programare telefonică, la numărul de Call Center 031 403 20 30 (număr cu tarif normal).
160 lei
(momentan indisponibilă)
13 zile
Recoltare à jeun (pe nemâncate) sau postprandial (după masă).
Sânge venos (nu se testează specimene intens hemolizate).
Vacutainer fără anticoagulant cu/fără gel separator, cu dop galben sau roșu.
Ser
După formarea cheagului de sânge la temperatura camerei, se va separa serul prin centrifugare în primele 4 ore de la recoltare.
După ce este separat, serul este stabil 7 zile la 2-8 °C sau timp îndelungat la -20 °C. Se va evita congelarea/decongelarea.
Refrigerat
Imunofluorescență
  • Femei: titru < 1/10;
  • Bărbați: titru < 1/10.
Serurile intens hemolizate, contaminate bacterian sau expuse la temperaturi ridicate pot afecta rezultatele testului.


Anticorpii anti Aquaporin 4 sunt autoanticorpi produși de organism atunci când sistemul imunitar al unei persoane nu mai poate face diferența între componentele celulare "proprii" și cele "straine". Sistemul ereditar ținteste și atacă în mod eronat materialul genetic al propriului organism, determinând inflamații, leziuni ale țesuturilor, precum și alte simptome ale bolii autoimune.

Anticorpii anti-Aquaporin 4 sunt autoanticorpi specifici neuromielitei optice, a căror țintă antigenică o reprezintă proteina canalului de apă aquaporina 4 (AQP 4), localizată la nivelul membranei celulare a astrocitelor. Acești anticorpi constituie un marker serologic utilizat în diagnosticul neuromielitei optice (NMO) și facilitează diagnosticul diferențial între neuromielita optică și scleroza multiplă.

Neuromielita optică (NMO), cunoscută sub denumirea de "boală Devic", este o afecțiune rară, demielinizantă a sistemului nervos. De obicei, aceasta este caracterizată prin demielinizări la nivelul nervilor optici (nevrita optică) și la nivelul măduvei (mielita transversală), însă, în stadiile avansate, demielinizarea poate apărea și la nivelul creierului. Manifestările clinice pot fi asemănătoare cu cele ale sclerozei multiple, însă terapia este diferită, ceea ce determină importanța diagnosticului diferențial.
 
Disclaimer

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului