www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize

Anticorpi adenovirus IgG
Imunologie şi serologie

Această analiză medicală poate fi decontată pe baza unui bilet de trimitere valabil, emis de un medic de familie/medic specialist, în limita plafonului disponibil oferit de CNAS sau OPSNAJ.
Recoltarea probelor pentru analizele decontate se efectuează pe bază de programare telefonică, la numărul de Call Center 031 403 20 30 (număr cu tarif normal).
125 lei
(momentan indisponibilă)
11 zile
Recoltare à jeun (pe nemâncate).
Sânge venos (nu se testează specimene intens hemolizate).
Vacutainer fără anticoagulant cu/fără gel separator, cu dop galben sau roșu.
Ser
După formarea cheagului de sânge la temperatura camerei, se va separa serul prin centrifugare în primele 4 ore de la recoltare.
După ce este separat, serul este stabil 7 zile la 2-8 °C sau 30 de zile la -20 °C. Se va evita congelarea/decongelarea.
Refrigerat
Imunoenzimatică
Serurile intens hemolizate pot afecta rezultatele testului.


În această familie de virusuri sunt încadrate virusurile cu genom de AND dublu catenar, în prezent fiind cunoscute peste 80 de astfel de tipuri.

Infecțiile cu adenovirusuri sunt cele mai frecvente boli ale sistemului respirator. Suplimentar față de manifestările respiratorii, infecțiile generate de adenovirusuri mai pot include gastroenterite, cistite, conjunctivite și boli neurologice.

Pacienții cu probleme imunitare sunt susceptibili de complicații ale infecțiilor cu adenovirusuri. Boala respiratorie acută (ARD) poate fi cauzată de infecții cu adenvirusuri, în condiții de aglomerație și stres.

În general, transmisia bolii se realizează pe care respiratorie, prin fecale, iar în cazuri rare prin apă. Infecțiile cu adenovirusuri apar în special la copii, aproximativ 5% din episoadele de tuse sau strănut ale acestora fiind cauzate de adenovirusuri.

Focarele bolilor respiratorii asociate adenovirusurilor apar în special la sfârșitul iernii, primavara ș la începutul verii, însă nu este exclus să se manifeste pe tot parcursul anului. Bolile generate de adenovirusuri pot fi mai mult sau mai puțin grave, ajungându-se chiar la pneumonie. 

În timpul răspunsului primar, când organismul se confruntă pentru prima dată cu antigenul Adenovirus, se produc anticorpi din clasa IgM, care apoi sunt înlocuiți treptat de anticorpi din clasa IgG. Anticorpii Adenovirus IgG oferă protecție împotriva diferitelor tipuri de adenoviruși și indică o infecție cronică.
 
Disclaimer

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului