www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize

Analize medicale de laborator
și clinici medicale

Call Center GRATUIT
0800 800 599
Luni - Vineri 8:00 - 20:00
PROGRAMARE ONLINE

Acizi organici în urină
Metabolism

Această analiză medicală poate fi decontată pe baza unui bilet de trimitere valabil, emis de un medic de familie/medic specialist, în limita plafonului disponibil oferit de Casa de Asigurări de Sănătate.
Recoltarea probelor pentru analizele decontate se efectuează pe bază de programare telefonică, la numărul GRATUIT de Call Center 0800 800 599.
680 lei
15 zile
Se va explica pacientului cum se colectează urina din 24 de ore.
50 ml urină din urină de 24 ore, cu precizarea diurezei.
Vas curat (de 2-3 litri) pentru colectarea întregii cantități de urină din 24 de ore, iar apoi un recipient sumar urină, de unică folosință.
Urină
La ora 7 dimineața, pacientul urinează și nu reține această urină, apoi colectează într-un vas curat (de 2-3 litri) toată urina până a doua zi dimineață la aceeași oră (inclusiv urina de dimineață). Din această cantitate, după omogenizare, se vor pune ~ 50 ml într-un recipient pentru urină, de unică folosință. Proba se păstrează la la 2-8 °C atât în timpul colectării, cât și ulterior.
Recipientul cu urină se poate păstra până la 5 zile la 2-8 °C sau 30 de zile la - 20 °C.
Refrigerat
Cromatografie de gaze cuplată cu spectrometrie de masă
Vă rugăm să consultați tabelul cu valorile de referință AICI.


Acizii organici sunt secretați și concentrați în urină, reprezentând metaboliți intermediari pentru toate grupele de compuși biochimici: carbohidrați, lipide, aminoacizi, acizi nucleici, steroizi.

Aciduriile organice sunt un grup de boli metabolice ereditare, caracterizate prin acumularea unor metaboliți care în mod normal sunt absenți sau prin acumularea patologică de metaboliți normali. Aceste dezordini se pot manifesta atât la noul născut, cât și mai târziu, în copilărie, prin apariția unor întârzieri de creștere aparent inexplicabile. Incidența globală a acestor boli metabolice ereditare este de 1:3.000.

Recomandări pentru determinarea acizilor organici în urină:
  • în cazul suspiciunilor de tulburări ereditare în metabolismul acizilor organici, a aminocizilor, în ciclul ureei, în defecte ale lanțului respirator mitocondrial;
  • în cazul unui istoric familial de decese inexplicabile în copilărie, sindrom Reye, ficat gras acut, hepatosplenomegalie, retard mental progresiv, cardomiopatie la orice vârstă;
  • în tulburările neurologice, cum ar fi: hipotonia, distonia, convulsiile, letargia.
Disclaimer

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului