www.medcenter.ro Web analytics

rezultate analize

Transpirația excesivă - cum scăpăm de ea?

Transpirația lasă urme pe haine, este o carte de vizită nu tocmai plăcută atunci când dai mâna cu cineva și, în ultimă instanță, nici mirosul nu este un aspect de ignorat!
Transpirație abundentăAceasta este însă un proces natural ce asigură păstrarea unei temperaturi constante a corpului, ajută la optimizarea circulației și la funcționarea optimă a organelor. Totuși, ce facem când această funcție naturală devine atât de „intensă” încât ne afectează deopotrivă viața personală cât și pe cea profesională?

Hiperhidroza sau transpirația excesivă este o problemă ce afectează aproximativ 3% din populație, iar pe timpul verii acest procent este în creștere

Ce soluții există în cazul unei transpirații excesive?

Metodele de tratament variază între cele tradiționale și binecunoscute precum antiperspirantele și remediile naturiste ori soluții moderne și rapide care ne scapă de astfel de probleme inestetice.
 
Antiperspirantele reprezintă o soluție facilă: sunt la îndemână și se găsesc în orice supermarket. Ele inhibă producția glandelor sudoripare și maschează mirosul neplăcut. Sunt ușor de folosit, rezolvă problema rapid, însă, în funcție de producător și de compoziție, pot necesita aplicări repetate pentru o maximă eficiență.
Pentru cei reticenți în fața listei de substanțe conținute în numeroasele tipuri de antiperspirante disponibile în magazine și farmacii la acest moment, o alternativă viabilă o reprezintă remediile naturiste. Salvia, coada calului ori salcia sunt plante care, sub formă de decoct, tinctură ori tradiționala infuzie pot reprezenta o soluție la problemele cauzate de transpirația în exces.Salvia, remediu naturist pentru transpirația excesivă

Tehnicile moderne, revoluționare, dau rezultate mult mai pregnante

Întrucât, atunci când discutăm de transpirație în exces, primul lucru care ne vine în minte sunt petele inestetice din zona axilară, suprimarea acesteia este scopul a două dintre cele mai interesante tehnici descoprite de specialiști.
  • Aspirarea glandelor sudoripare aflate în zona axilară, sub piele, printr-o procedură asemănătoare cu lipoaspirația, asigură rezultate permanente și eficiență maximă. De asemenea, această tehnică nu are efecte secundare importante, nici nu presupune apariția transpirației compensatorii pe alte zone. Intervenția necesită anestezie locală și un pansament compresiv.
  • Injecțiile cu toxină botulinică blochează funcția glandelor sudoripare din zona dorită, reducând cantitatea de transpirație. Comparativ cu aspirarea glandelor sudoripare, utilizarea toxinei botulinice presupune doar blocarea temporară a funcției, pe o perioadă de 6 până la 9 luni. Injectarea se efectuează în regim ambulator, pacientul sau pacienta putând pleca acasă după intervenție.
Toxina botulinică previne transpirația palmelorToxina botulinică este considerată a fi singura soluție pentru transpirația excesivă a palmelor. Pentru această procedură se poate face anestezie cu o cremă specială sau, opțional, este utilizată sedarea intravenoasă. Rezultatul se poate observa după 3-4 zile și durează între 6 și 9 luni, după care se poate repeta intervenția.

Această toxină este folosită pentru tratarea mai multor afecțiuni medicale, în cele mai diverse specialități: oftalmologie, neurologie, pediatrie, chirurgie etc. Totodată, se folosește cu mare succes și în domeniul esteticii și cosmetologiei în vederea îndepărtării sau diminuării ridurilor faciale, în special cele care dau aspectul „încruntat”, „labă de gâscă”, ridurile de la nivelul frunții, ridurile „de tristețe” de la colțurile gurii, dar şi pentru ameliorarea aspectului benzilor verticale de la nivelul gâtului.

Cele două proceduri împotriva transpirației excesive vin în întâmpinarea problemelor atât în cazul bărbaților, cât și a femeilor, reprezentând o soluție pentru cei cărora hiperhidroza le afectează viața socială și pe cea profesională.

Referințe:
www.webmd.com/
Arată-le și prietenilor!

Medcenter vă oferă analize medicale de laborator și interpretarea analizelor medicale la clinicile Medcenter. Diagnostic și tratament într-un singur loc!

Adrese utile:
Casa Națională de Sănătate Protecția Consumatorului Ministerul Sănătății
Despre noi Misiune, viziune și valori Centrul de Excelență Management Acreditări Cariere
Centre medicale Clinici medicale Puncte de recoltare
Analize medicale Rezultate analize Promoții Medici Specialități medicale Medicina muncii
Știri Noutăți Articole medicale Simpozioane Medicale Revista Medcenter Apariții Media Galerii Foto
Contact Laborator Central Trimite feedback Satisfacția clientului