Laborator de analize medicale
Rețea clinici

              Call Center: 0800-800-599

GRATUIT Luni-Vineri: 8:00-20:00

Miercuri, 20 Septembrie, 2017

 

Simpozioanele au început să devină o tradiție la Medcenter. Mereu performant și la zi cu ultimele noutăți din domeniul medical, Medcenter organizează periodic simpozioane pe diferite teme medicale, de real interes atât pentru medici, cât și pentru asistentele medicale.

Cu invitați de seamă din domeniul medical, profesori doctori din întreaga țară și traineri experimentați, Medcenter oferă acces la educație medicală continuă

 


IMPACTUL ECOSISTEMULUI ASUPRA PATOLOGIEI ENDOCRINE

 

 

Ne face mare plăcere să vă informăm că în luna aprilie 2017la sediul Laboratorului Central și al Centrului de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter, a avut loc un nou simpozion medical cu tema ”Impactul ecosistemului asupra patologiei endocrine”.

 

Printre temele dezbătute s-au regăsit următoarele: "O viziune modernă cu privire la contracepție""Aspecte actuale în tratamentul endometriozei", "Hiperparatiroidismul secundar - diagnostic și tratament” și Ecosanogeneza și impactul ecosistemului asupra sistemului endocrin - disruptori endocrini”.

Simpozionul a fost creditat de Colegiul Medicilor din România cu 9 puncte EMC și au participat medici endocrinologi, cardiologi, hematologi, neurologi, chirurgi, ginecologi, oncologi și medici de familie.

Informații suplimentare cu privire la program și la temele dezbătute regăsiți AICI. 


TULBURĂRILE DE COAGULARE ÎN PATOLOGIA MEDICO-CHIRURGICALĂ

 

 

Ne face mare plăcere să vă informăm că în luna decembrie 2016, la sediul Laboratorului Central și al Centrului de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter, a avut loc un nou simpozion medical cu tema Tulburările de coagulare în patologia medico-chirurgicală”.

 

Printre temele dezbătute s-au regăsit următoarele: "Sindromul hemoragic ""Trombofiliile ereditare și dobândite", " Implicațiile cardio-vasculare ale statusului procoagulant” și “Natura terapiei intensive”.

Simpozionul a fost creditat de Colegiul Medicilor din România cu 8 puncte EMC.

Informații suplimentare cu privire la program și la temele dezbătute regăsiți AICI. 

 


 

MANAGEMENTUL INFECȚIILOR NOSOCOMIALE

 

 

Ne face mare plăcere să vă informăm că în luna noiembrie 2016, la sediul Laboratorului Central și al Centrului de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter, a avut loc un nou simpozion medical cu tema ”Managementul infecțiilor nosocomiale”.

 

Printre temele dezbătute s-au regăsit următoarele: "Pneumonia nosocomială""Infecțiile urinare nosocomiale", "Infecția nosocomială la personalul sanitar” și “Metode de prevenire”.

Simpozionul a fost creditat de Colegiul Medicilor din România cu 15 puncte EMC și a fost dedicat asistentelor medicale generaliste și asistentelor de laborator.

Informații suplimentare cu privire la program și la temele dezbătute regăsiți AICI. 


 

 NOUTĂȚI ÎN GINECOLOGIE

 

 

Ne face mare plăcere să vă informăm că în luna octombrie 2016, Centrul de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter a organizat la Focșani un nou simpozion medical cu tema ”Noutăți în ginecologie”.

Cu această ocazie, Medcenter a avut onoarea să îi aibă alături, în calitate de speakeri, pe Dr. Mioara Ionescu, Dr. Gabriela Raluca Ioan, Dr. Mirela Livadariu și Biolog Camelia Nică. 

Printre temele dezbătute s-au regăsit următoarele: Neoplazia cervicală intraepitelială (CIN3)”, „Importanța testelor de diagnostic avansat în patologia oncologică” și „Importanța diagnosticului microbiologic al infecțiilor tractului genital feminin în contextul limitării fenomenului de rezistență la antibiotice”.

Simpozionul a fost creditat de Colegiul Medicilor din România cu 5 puncte EMC, iar participanții au fost medici cu următoarele specialități: ginecologie, medicină de familie și anatomopatologie.

Informații suplimentare cu privire la program și la temele dezbătute regăsiți AICI.


 

 

ACTUALITĂȚI ÎN PEDIATRIE

 

Ne face mare plăcere să vă informăm că la sfârșitul lunii septembrie 2016, la sediul Laboratorului Central și al Centrului de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter, a avut loc un nou simpozion medical cu tema ”Actualități în pediatrie”.

Cu această ocazie, Medcenter a avut onoarea să îi aibă alături, în calitate de speakeri, pe Prof. Dr. Doina Anca Pleșca, Prof. Dr. Dumitru Orășeanu, Conf. Dr. Anca Coliță,  Dr. Cristina Stoica și Dr. Carmen Zapucioiu.

Printre temele dezbătute s-au regăsit următoarele: "Indicații și modalități de administrare ale terapiei inhalatorii la copii ", "Sindromul anemic la copii" și " Demersul diagnostic în afectarea hepatică cronică la copii". 

Simpozionul a fost creditat de Colegiul Medicilor din România cu 7 puncte EMC, iar participanții au fost medici cu următoarele specialități: pediatrie, medicină internă, medicină de familie și medicină de laborator.

Informații suplimentare cu privire la program și la temele dezbătute regăsiți AICI. 


 

“METODE DE DIAGNOSTIC ȘI SUPRAVEGHERE A LEZIUNILOR CERVICALE PRECANCEROASE”

 

Ne face mare plăcere să vă informăm că la începutul lunii iunie 2016 Centrul de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter a organizat un nou simpozion științific, cu tema: “Metode de diagnostic și supraveghere a leziunilor cervicale precanceroase”.

La acest eveniment au participat medici ginecologi, medici de familie, anatomopatologi, medici de laborator, biologi și biochimiști. Simpozionul a fost creditat de Colegiul Medicilor din România cu 9 puncte EMC pentru medici și 12 puncte EMC pentru bicologi/biochimiști.Participanții au avut ocazia să interacționeze în mod direct cu invitați de seamă din domeniul medical, atât ginecologi, cât și anatomopatologi, precum: Conf. Dr. Ruxandra Stănculescu, Prof. Dr. Manuela Russu, Doctor în științe medicale Florinel Pop, Conf. Dr. Elvira Brătilă și Dr.Teodora Vlădescu.

Principalele subiecte dezbătute în cadrul evenimentului au fost:

  •      - Noutăți în sistemul de raportare citologică Bethesda 2014;
  •      - Criterii de evaluare colposcopică și estimare a riscului;
  •      - Markeri utilizați în evaluarea riscului leziunilor cervicale;
  •      - Biotehnologii utilizate pentru identificarea infecției cu HPV.

Informații suplimentare cu privire la program și la temele dezbătute regăsiți AICI.

 

 PANCREATITA ACUTĂ SEVERĂ - ABORDAREA CLINICO-PARACLINICĂ PE BAZA FACTORILOR DETERMINANȚI

"Pancreatita acută severă" a fost subiectul dezbătut în detaliu în cadrul simpozionului organizat de Medcenter, în data de 6 aprilie.

Evenimentul s-a desfășurat sub sub egida Centrului de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter și a fost creditat de Colegiul Medicilor cu 9 puncte EMC.Coordonatorul științific al evenimentului a fost domnul Prof. Dr. Daniel Cochior.

Invitații au beneficiat și de un tur al Laboratorului Central Medcenter, urmat de o serie de prezentări susținute de unii dintre specialiștii de top în domeniu.

Informații suplimentare cu privire la program și la temele dezbătute regăsiți AICI.

 


 

 ROLUL ASISTENTEI MEDICALE ÎN ETAPA PREANALITICĂ, ÎN VEDEREA REALIZĂRII CU ACURATEȚE A ANALIZELOR DE LABORATOR

 

 

Ne face mare plăcere să vă informăm că la sfârșitul lunii februarie 2016, la sediul Laboratorului Central și al Centrului de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter, a avut loc un nou simpozion medical dedicat asistentelor medicale.

Tema acestuia a fost “Rolul asistentei medicale în etapa preanalitică, în vederea realizării cu acuratețe a analizelor de laborator”.

Simpozionul a fost creditat de Colegiul Medicilor din România cu 15 puncte EMC.

 

Acest curs a avut ca scop înțelegerea importanței fazei preanalitice pentru diagnosticul sau monitorizarea  pacientului, prin obținerea unor rezultate corecte ale analizelor de laborator și îndeplinirii cu succes a tuturor etapelor din faza preanalitică.

Informații suplimentare cu privire la program și la temele dezbătute regăsiți AICI.


 

  

"ROLUL BIOLOGULUI/ASISTENTULUI MEDICAL ÎN

MANAGEMENTUL MEDICAL ÎN DEZASTRU"


Ne face mare plăcere să vă informăm că la finalul lunii noiembrie 2015, la sediul Laboratorului Central și al Centrului de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter, a avut loc simpozionul “Rolul biologului/asistentului medical în managementul medical în dezastru”.

Simpozionul a fost creditat de Colegiul Medicilor din România cu 15 puncte EMC pentru asistente medicale și 12 puncte EMC pentru biologi și biochimiști.

Cu această ocazie, Medcenter a avut onoarea să îl aibă alături, în calitate de speaker, pe Prof. Dr. Mănăstireanu Dan Ioan, Medic primar ATI și Medicină de Urgență

Printre temele dezbătute s-au regăsit următoarele: "Planificarea serviciilor medico-sanitare în situații de dezastru", "Modalități de apărare împotriva dezastrelor" și "Exercițiu practic de triaj al victimelor unui accident rutier cu victime multiple". 

Informații suplimentare cu privire la program și la temele dezbătute regăsiți AICI, iar câteva dintre impresiile participanților sunt disponibile AICI.


 

 

"EVALUARE DE BAZĂ ȘI SUPORT PENTRU TERAPIA INTENSIVĂ"


Ne bucurăm să vă informăm că în perioada 16-18 octombrie 2015, la sediul Laboratorului Central și al Centrului de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter, a avut loc cea de-a cincea ediție a cursului științific  cu tema “Evaluare de bază și suport pentru terapia intensivă”.

La acest curs au participat atât medici rezidenți, cât și medici primari,  cu specilizările ATI și cardiologie, de la spitalele clinice Floreasca, Universitar, Buftea și CF2. Cursul a fost creditat de Colegiul Medicilor din România cu 10 puncte EMC, iar cursanții au avut ocazia să interacționeze în mod direct cu invitați de seamă din domeniul medical și la final au primit diplome de participare din partea Spitalului Universitar Hadassah.

 

 

 

Principalele subiecte dezbătute în cadrul evenimentului au fost: "Obstrucționarea și managementul căilor respiratorii", "Transportul pacientului aflat în stare critică", "Ventilația mecanică", "Trauma severă" ș.a.

În urma acestui schimb de experiență, participanții au fost foarte încântați și ne-au mărturisit că își doresc organizarea unui curs avansat.


 

"EVALUARE DE BAZĂ ȘI SUPORT PENTRU TERAPIA INTENSIVĂ"


Ne face mare plăcere să vă informăm că în perioada 08 - 09 august 2015,  Medcenter a organizat cea de-a treia ediție a cursului științific cu tema “EVALUARE DE BAZĂ ȘI SUPORT PENTRU TERAPIA INTENSIVĂ”.


Pe parcursul celor două zile de curs, medicii participanți au interacționat în mod direct cu personalități de seamă din domeniul medical și au avut șansa să testeze aparatură medicală de ultimă generație.


 

"EVALUARE DE BAZĂ ȘI SUPORT PENTRU TERAPIA INTENSIVĂ"Ne face mare plăcere să vă informăm că în perioada 26 - 28 iunie 2015,  la sediul Laboratorului Central și al Centrului de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter, a avut loc a doua ediție a cursului “EVALUARE DE BAZĂ ȘI SUPORT PENTRU TERAPIA INTENSIVĂ”.

Acest curs este dedicat medicilor rezidenți cu specilizarea ATI și cardiologie, fiind creditat de Colegiul Medicilor din România cu 9 puncte EMC


Speakeri în aceste două zile de curs au fost Prof. Dr. Vernon Van Heerden, Prof. Dr. David Linton și Conf. Dr. Avraham Abutbul, invitați de seamă din domeniul medical. În cadrul evenimentului, medicii participanți au avut șansa să exerseze practic ventilația mecanică pe aparate de ultimă generație.

Citiți AICI câteva opinii împărtășite de către participanții de la acest curs.


 

"MANAGEMENTUL CONFLICTULUI"


Avem plăcerea de a vă informa că la sfârșitul lunii mai 2015, la sediul Laboratorului Central și al Centrului de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter, a avut loc cursul cu tema “Managementul conflictului”.

Speaker la acest simpozion a fost un trainer talentat, cu un portofoliu larg de cursuri acreditate OAMGMAMR.


Principalele subiecte abordate în cadrul evenimentului au fost:


·           “ Ce este conflictul şi care sunt motivele pentru care apare la locul de muncă? 

·         “ Tipuri de conflicte ”

·         “ Identificarea stadiilor conflictelor ”

·         “ Cum să fim eficienți cu persoanele dificile ”

·         “ Identificarea strategiei personale de management al conflictului ”

·         “ Cum interacționăm cu persoanele nervoase și agresive ”

·         “ Comunicarea nonviolentă ca metodă de rezolvare a conflictelor ”

·         “ Medierea ca mijloc de rezolvare a conflictelor 

·         “ Strategii practice de rezolvare a conflictelor 


La acest eveniment au participat peste 150 de asistente medicale.

 

<< Un curs educativ, captivant de la început până la sfârșit. Tot ce am învățat astăzi ne va folosi atât pe plan personal, în viața de zi cu zi, dar și în profesia noastră, în relația colegială și cu pacientul. Felicitări! >>

 

 
"EVALUARE DE BAZĂ ȘI SUPORT PENTRU TERAPIA INTENSIVĂ"

 
 

Ne face mare plăcere să vă informăm că în perioada 25 - 26 aprilie 2015,  la sediul Laboratorului Central și al Centrului de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter, a avut loc cursul cu tema “EVALUARE DE BAZĂ ȘI SUPORT PENTRU TERAPIA INTENSIVĂ”.


Acest curs a fost dedicat medicilor rezidenți cu specilizarea ATI și cardiologie, fiind creditat de Colegiul Medicilor din România cu 10 puncte EMC. Medicii participanți au avut ocazia să interacționeze în mod direct cu invitați de seamă din domeniul medical, iar la final au primit și diplome de participare din partea Spitalului Universitar Hadassah.

Speakeri în aceste două zile de curs au fost Prof. Dr. Vernon Van Heerden, Prof. Dr. David Linton și Conf. Dr. Roni Eichel.

 

 

 

Principalele subiecte dezbătute în cadrul evenimentului au fost: "Obstrucționarea și managementul căilor respiratorii"", "Transportul pacientului aflat în stare critică", "Ventilația mecanică", "Trauma severă" ș.a.


Informații suplimentare cu privire la programul științific regăsiți AICISimpozionul Medical Medcenter

"OSTEOPOROZA - DE LA DIAGNOSTIC LA TRATAMENT"Medcenter Iași în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” a organizat sâmbătă, 13 decembrie 2014, simpozionul medical cu tema: ”OSTEOPOROZA - DE LA DIAGNOSTIC LA TRATAMENT”.

Simpozionul a fost creditat de Colegiul Medicilor din România cu 6 puncte EMC, iar medicii participanți au avut ocazia să interacționeze în mod direct cu medici de renume.

 

Medcenter a avut onoarea de a avea alături următorii speakeri: Prof. Dr. Corina Găleșanu, Prof. Dr. Viorica Mocanu, Dr. Alexandru Florescu, Dr. Ilinca Grozavu și Dr. Adrian Condrea.

Principalele subiecte ce au fost dezbătute în cadrul manifestării sunt:

·         Diagnosticul în osteoporoză
·         Osteoporoza și nutriția
·         Osteoporoza și fracturile: factori de risc
·         Tratamentul în osteoporoză

Informații suplimentare cu privire la programul științific regăsițAICI. 
Simpozionul Medical Medcenter

“PROVOCĂRI ȘI TERAPII SPECIFICE ÎN PRACTICA OBSTETRICALĂ”

 

Vă informăm cu plăcere că începând cu data de 9.12.2014, la sediul Laboratorului Central și al Centrului de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter, va avea loc simpozionul științific “PROVOCĂRI ȘI TERAPII SPECIFICE ÎN PRACTICA OBSTETRICALĂ”.

Simpozionul este creditat de Colegiul Medicilor din România cu 9 puncte EMC, iar medicii participanți vor interacționa în mod direct cu medici de renume. 

Medcenter are onoarea de a avea alături următorii speakeri: Prof. Dr. Nicolae Suciu, Dr. Andrei Mihai Oncescu, Dr. Ioana Dragan și Dr. Daniela Oprescu.
 

Printre temele ce vor fi dezbătute regăsim:

  • "Modulările placentare în restricția de creștere intrauterină", 
  • "Nașterea prematură/ programul de succes al sarcinii”.
 

Informații suplimentare cu privire la program și la temele dezbătute găsiți AICI.
 


 Simpozionul Medical Medcenter

“PACIENTUL CU LITIAZĂ URINARĂ ÎN ANUL 2014: DIAGNOSTIC, TRATAMENT, PREVENȚIE”Ne face mare plăcere să vă informăm că la sfârșitul lunii octombrie 2014, la sediul Laboratorului Central și al Centrului de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter, a avut loc  simpozionul științific “PACIENTUL CU LITIAZĂ URINARĂ ÎN ANUL 2014: DIAGNOSTIC, TRATAMENT, PREVENȚIE”.

Acest simpozion a fost dedicat medicilor urologi și a fost creditat de Colegiul Medicilor din România cu 8 puncte EMC. Medicii participanți au avut ocazia să interacționeze în mod direct cu invitați de seamă din domeniul medical, printre care: Prof. Dr. Aurelian Petrișor Geavlete, Dr. Răzvan Mulțescu, Dr. Bogdan Geavlete, Asist. Univ. Dr. Dragoș GeorgescuPrincipalele subiecte dezbătute în cadrul evenimentului au fost:

·         Examenul cristalografic al calculului urinar

·         Ureteroscopia flexibilă digitală în litiaza pielocaliceală

·         Tratamentul endoscopic în litiaza ureterală

·         Tratamentul endoscopic în litiaza asociată malformațiilor aparatului urinar

·         Locul tratamentului chirurgical deschis în litiaza urinară


Informații suplimentare cu privire la programul științific regăsiți AICI. Simpozionul Medical Medcenter

 “ABORDAREA COPIILOR ÎN CABINETUL MEDICAL”

 

Ne face mare plăcere să vă informăm că la sfârșitul lunii septembrie 2014, la sediul Laboratorului Central și al Centrului de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter, a avut loc un nou simpozion dedicat asistentelor medicale, cu tema “ABORDAREA COPIILOR ÎN CABINETUL MEDICAL”.


Participanții au fost întâmpinați de către reprezentanții Medcenter, au avut ocazia să viziteze Laboratorul Central, iar mai apoi au asistat la desfășurarea lucrărilor.

 

Cu o atitudine deschisă și excelente abilități de prezentare, speaker-ul de la acest simpozion a reușit să motiveze și să inspire întregul grup de participanți, oferindu-le informații extrem de interesante și utile pentru activitatea lor.

Principalele subiecte abordate în cadrul evenimentului au fost următoarele:


·         Ce este copilul?”

·         “Stadii ale copilăriei”

·         “Implicarea corelată cu nevoile copilului”

·         “Metode eficiente în abordarea copiilor”

·         “Atitudine pozitivă și obținerea cooperării”

·         “Sentimentele copiilor și comportamentele lor”

·         “Câștigarea încrederii însoțitorului adult”

·         “Abordarea personalităților dificile și managementul conflictului cu persoane cu pattern-uri comportamentale dificile”

·         “Etica pediatrică”


Simpozionul a fost creditat de OAMGMAMR (Ordinul Asistenților Medicali Generaliști, Moașelor și Asistenților Medicali din România) cu 15 puncte EMC, iar la acest eveniment au participat peste 70 de asistente medicale.

 

Consider că acest curs a fost interesant, educativ și constructiv. Am aflat lucruri noi, dar mai ales am înțeles că trebuie să învățăm să ne adaptăm în permanență la nevoile copiilor, fie ei pacienți sau ai noștri. Vă mulțumim!”

“Un curs foarte interesant și util în meseria de asistent medical. Vă mulțumesc!


Mai multe opinii împărtășite de către participanții de la acest simpozion citiți AICI. 

Simpozionul Medical Medcenter

“ACTUALITĂȚI ÎN GASTROENTEROLOGIE, DE LA GENETICĂ MOLECULARĂ LA TERAPIE BIOLOGICĂ”

 

Vă informăm cu plăcere că la sfârșitul lunii mai 2014, la sediul Laboratorului Central și al Centrului de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter, a avut loc simpozionul “ACTUALITĂȚI ÎN GASTROENTEROLOGIE, DE LA GENETICĂ MOLECULARĂ LA TERAPIE BIOLOGICĂ”.
Simpozionul a fost creditat de Colegiul Medicilor din România cu 8 puncte EMC, iar medicii participanți au interacționat în mod direct cu medici de renume. Medcenter a avut onoarea să aibă alături următorii speakeri: 
Prof. Dr. Mihai Mircea Diculescu, Prof. Dr. Carmen Fiebințeanu Braticevici, Conf. Dr. Mircea Manuc și Dr. Constantin Chirea.


Printre temele dezbătute regăsim "Screeningul în cancerul colorectal", "De la ascită la sindromul hepato-renal”.


Informații suplimentare cu privire la program și la temele dezbătute regăsiți AICI.Simpozionul Medical Medcenter

"GINECOLOGIA ÎN ANUL 2014 - ACTUALITĂȚI ȘI CONTROVERSE"

 

Ne face mare plăcere să vă informăm că la începutul lunii aprilie 2014, la sediul Laboratorului Central și al Centrului de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter, a avut loc simpozionul “GINECOLOGIA ÎN ANUL 2014 - ACTUALITĂȚI ȘI CONTROVERSE”.
 


Simpozionul a fost creditat de Colegiul Medicilor din România cu 6 puncte EMC, iar medicii participanți au interacționat în mod direct cu medici de renume. 
Medcenter a avut onoarea să aibă alături următorii speakeri: Dr. Iuliana Ceaușu, Dr. Florinel Pop, Dr. Liliana Garneata și Dr. Mariana Buzea .


Printre temele dezbătute regăsim 
"Vaginoza bacteriană în patologia infecțioasă feminină", “Infecțiile tractului urinar la femei - între tradiție și nou".


Informații suplimentare cu privire la program și la temele dezbătute regăsiți 
AICI.

 


 

Simpozionul Medical Medcenter 

"ÎN OBEZITATE, GENETICA FACE DIFERENȚA"

 

 

Vă informăm cu drag că la începutul lunii martie 2014, la sediul Laboratorului Central și al Centrului de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter, a avut loc simpozionul cu tema "ÎN OBEZITATE, GENETICA FACE DIFERENȚA".


Acest simpozion a fost creditat de Colegiul Medicilor din România cu 6 puncte EMC, iar medicii participanți au avut ocazia să interacționeze în mod direct cu invitați de seamă din domeniul medical, printre care: Prof. Dr. Nicolae Hâncu, Prof. Dr. Gabriela Radulian și Conf. Dr. Gabriela Roman.Principalele subiecte dezbătute în cadrul evenimentului au fost următoarele: "Abordarea în practică a obezității", "În obezitate, genetica face diferența", "Cazuri clinice, analiza testelor genetice".


Informații suplimentare cu privire la programul științific regăsiți AICI. Mai multe detalii despre testul genetic NutriinCode puteți citi AICI.

  Simpozionul Medical Medcenter 

"NOUTĂȚI ÎN ABORDAREA SINDROMULUI ANEMIC"

 

 

Ne face mare plăcere să vă informăm că la sfârșitul lunii februarie 2014, la sediul Laboratorului Central și al Centrului de Excelență în Medicină de Laborator și Patologie Medcenter, a avut loc simpozionul "NOUTĂȚI ÎN ABORDAREA SINDROMULUI ANEMIC".

 

 

Acest simpozion a fost creditat de Colegiul Medicilor din România cu 7 puncte EMC, iar medicii participanți au interacționat în mod direct cu invitați de seamă din domeniul medical. Medcenter a avut onoarea să aibă alături următorii speakeri: Conf. Dr. Daniel Coriu, Dr. Denisa Bratu și Dr. Oana Stanca.


Principalele teme dezbătute în cadrul evenimentului au fost următoarele: "Fiziologia seriei eritrocitare", "Clasificarea anemiilor", "Anemiile feriprive hipocrome microcitare", "Anemiile megaloblastice", "Anemiile normocrome normocitare - diagnostic și tratament" , "Discuții pe cazuri practice".

 
Informații suplimentare cu privire la programul științific regăsiți AICIMergi sus